לתיק אישורים ליועץ בטיחות - לחץ כאן
לכתב כמויות - לחץ כאן

תקן 1001 חלק 6 – בטיחות אש במבנים: אוורור והגנה מפני אש במערכות – בישול מסחריות

תקן 1001 כמו תקנים רבים אחרים, נועד לשמור על בטיחות וביטחון השוהים בבניין כאשר כאמור, תקן זה מתייחס לבטיחות אש במבנים. נחיצותו של התקן אם כך ברורה – הגנה על חיי אדם ורכוש בעת שריפה.

בזמן שריפה במבנה ניתן לשלוט על מעבר עשן ואש, אדים דליקים וחומרים רעילים על ידי שימוש במעברי אש אטומים, מפוחים לפינוי עשן, מרחב מוגן מפני חדירת אש, מערכות אוורור ושחרור עשן ומערכות למניעת התפשטות אש ועוד. תקן 1001 דן בפתרונות אלו ודרכיי יישומם.

 

לפרטים נוספים צרו עימנו קשר

בלחיצה מניידים תועברו לחייגן - מענה מיידי!

 

תקן 1001 חלק 6 – דגשים בתקן וחלוקתו

החלק השישי בתקן 1001, הוא 1001/6 מתייחס ספציפית למערכות הגנה ואוורור במבנים בהם מתקיים בישול מסחרי כגון מסעדות, בתי מלון, בתי קפה, חדרי אוכל קיבוציים וכדומה. התקן הוא למעשה 'אימוץ' של התקן האמריקאי לבטיחות במטבחים – NFPA96 . רוב רובו של התקן האמריקאי נותר כפי שהוא וחלקים קטנים הותאמו לשימוש בארץ.

תקן 1001 חלק 6 מתייחס להיבטים רבים בתכנון, בניית, ניקוי ותחזוקת מערכות נידוף. התקן מציין בפירוט כיצד מערכת הנידוף צריכה להיבנות, מאילו חומרים עליה להיות עשויה, מה עובי החומר ואילו כללי זהירות חייבים להתקיים על מנת להתקין את המערכת כראוי ולתחזק אותה.

למפרט טכניים:

PILOCOAT C 579
PILOBLANKET CL4


 
פילו-אש פתרונות לכיבוי ומיגון אש

פילו-אש פתרונות לכיבוי ומיגון אש